Deveti Kids fest posetilo 33 hiljade gledalaca

Tokom sedam dana festivala u bioskopima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu prikazano je 14 filmova, a festival je posetilo 33 hiljade posetilaca

Deveti dečiji festival zatvoren je svečano juče u Domu sindikata u Beogradu u duhu u kom se ovaj festival i održava – veselo i svečano uz brojnu publiku koju čine deca i njihove porodice i prijatelji, kao i specijalnim programom koji je svojevrsni omaž filmu.

Deca glumci i glumice iz studija BIS na čelu sa mentorkom, glumicom Dušicom Novaković, i uz učešće Borisa Trivana, finaliste takmičenja „Ja imam talenat", izvela su na zatvaranju kratki komad inspirisan filmskom istorijom, i kultnim filmovima "Titanik", "Pevanje na kiši", "Buč Kasidi i Sandens Kid", "Dosije X", "Osmi putnik", "Predator", "Ratovi zvezda", "Mulen ruž", ali i nekim novijim bioskopskim hitovima.

Tokom narednih meseci Kids fest će revijalno biti prikazan u gradovima širom Srbije, a najgledaniji filmovi sa festivala naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru. "Nosorog Oto 3D" već se može gledati u bioskopima, dok će se „Vitez Rasti 3D" u bioskopu naći od 14. novembra, a "Safari u Africi 3D" od 28. novembra.

(Telegraf.rs)