NIŠ: Žandarm hteo da zakrpi rupu od metka i zametne trag

Stanko Stojanović, pripadnik Žandarmerije koji je pucao na ženu jer je vozila sporo posle incidenta hteo da prikrije tragove - odvezao je auto kod limara da zakrpi rupu od metka

Žandarm Stanko Stojanović (31), koji se sumnjiči da je 18. oktobra na Bulevaru 12. februar iz vozila u pokretu pucao na Nišlijku Anu D. (35), samo zato što je sporo vozila, pokušao je da prikrije tragove napada.

On je svoje vozilo „fijat stilo" oterao u autoservis u Vranje, kako bi mu limar zakrpio rupu od metka na vratima, nastalu prilikom tog incidenta.

Na osnovu izjava očevidaca i video zapisa kamere na benzinskoj pumpi , utvrđeno je da je počinilac ovog nesvakidašnjeg napada vozio "fijat stilo" pa je policija krenula u potragu za ovim automobilom. Kako saznajemo u istrazi, organi gonjenja su kontrolisli sve vlasnike ovih vozila.

- Išli smo metodom eliminacije i sužavali krug sumnjivih. Stojanovićevo vozilo, koje je registrovano na njegovu suprugu, pronašli smo u jednom automehaničarskoj radionici u Vranju, gde ga je oterao u ponedeljak. Limar je tek počeo da krpi rupu, tako da smo pronašli vrlo jasne tragove metka koji je probio vrata "fijata stilo" pre nego što je pogodio oštećenu – kažu naši sagovornici iz istrage.

Žandarm se na saslušanju branio pijanstvom i isticao da nije imao nameru nikoga da ubije, već da je pištolj slučajno opalio.

- Inspektorima niške policije svaka čast. Znam da je i njima bilo neprijatno što je napadač na moju suprugu pripadnik MUP –a. Međutim, na ovaj način oni su pokazali da neće dozvoliti da ovakvi ljudi brukaju poštene policajce – naglasio je suprug ranjene žene.

(D. K.)