OČAJNI RADNICI: Autobusima ispadaju motori a putnici nas pljuju! (FOTO)

Radnici kragujevačkog Autosaobraćaja plačući pričaju da nemaju ni za hleb, ni zdravstvene knjižice i kako je sistematski uništavana firma. Blokadu kažu neće okončati dok ne stigne poziv od potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, za sastanak u petak u Beogradu

Tek kada su radnici kragujevačkog Autosaobraćaja odlučili da blokiraju magistralu ka Kraljevu i spavaju na pruzi, odvažili su se i da progovore o stanju u firmi, o čemu inače čitav Kragujevac šapuće.

Radnici neće odustati od blokade sve dok obećanje SNS iz Kragujevca ne bude dokumentovano i stigne "crno na belo" poziv od potpredsednika vlade, Aleksandra Vučića, za sastanak u petak u Beogradu.

Dok se železnica dovija da alternativnim pravcima omogući Fijatu da "500 L" odveze u Bar, radnici pričaju ono što nisu smeli dok je bilo nade da se firma spase.

Trenutna dugovanja firme od 650 miliona dinara premašuju vrednost celokupne imovine. U preduzeću je zaposleno oko 400 radnika, vozni park čine samo četiri autobusa, a toliko je i sindikalnih organizacija!

(M. M.)