OVK iz SAD: Albanci usprotivite se vladi Crne Gore!

Organizacija koja okuplja bivše pripadnike OVK, naglasila je da će po saku cenu braniti nacionalnu zastavu, i da neće dozvoliti ugnjetavanje crnogorskog režima

Organizacija „Atlantska asocijacija" iz Sjedinjenih Država, koja okuplja bivše pripadnike OVK, pozvala je albanske političare, u Crnoj Gori, da se usprotive politici vlade u Podgorici i zaustave kršenje nacionalnih prava njihovih sunarodnika.

Tu se misli na odbijanje vlasti da formira opštinu Tuzi, ali i na malu zastupljenost Albanaca u državnoj administraciji. Čelnici te organizacije su poručili da „bivši borci OVK neće skrštenih ruku gledati diskriminaciju svoje braće u Crnoj Gori."

- Poručujemo Albancima u Crnoj Gori da u nama imaju jaku podršku i da ćemo po svaku cenu braniti nacionalnu zastavu i sva ostala prava koja im pripadaju, te da nećemo dozvoliti da ih ugnjetava crnogorski režim - poruka je s druge strane Atlantika.

- Mi smo tu, i naša prava su ugrožena. Krenimo od izbornog zakona za poslanike u crnogorskoj skupštini, pa preko ljudskih prava kada je reč o upotrebi maternjeg, albanskog jezika. Kamen spoticanja je i odugovlačenje oko formiranja opštine Tuzi.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)