OVACIJE U SAVA CENTRU: Premijera filma Borisa Malagurskog

Na kraju projekcije dugim aplauzom pozdravljeni su Boris Malagurski i tim njegovih saradnika, među kojima su direktor fotografije Mladen Janković, kompozitor Veljko Kuzmančević i drugi

Dugometražni dokumentarni film "Beograd" reditelja, scenariste i producenta Borisa Malagurskog (25) premijerno je prikazan večeras u velikoj dvorani Centra "Sava".

Mnogobrojna publika lepo je primila ovaj film pun pozitivne energije i divnih slika glavnog grada Srbije. Na kraju projekcije dugim aplauzom pozdravljeni su mladi autor i tim njegovih saradnika, među kojima su direktor fotografije Mladen Janković, kompozitor Veljko Kuzmančević i drugi.

Dokumentarac u kome se Malagurski pojavljuje kao vodič i narator, promoviše ono najbolje što Beograd ima i nudi.

Projekat su podržali Ministarstvo kulture Srbije, Grad Beograd, mnogi sponzori, a deo budžeta prikupljen je donacijama običnih ljudi - naših u dijaspori, ali i stranaca koji vole Beograd.

U planu je distribucija na domaćim i stranim televizijama, a moguće je i DVD izdanje, uz štampanu knjižicu sa podacima o tome kako posetiti Beograd, o tome su u toku razgovori sa Turističkom organizacijom Beograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)