LAZAR KRSTIĆ: Ne postoji opcija da mere ne uspeju!

- Mislili smo da je dobro da u javnost izađemo s nečim što ne zvuči politički prihvatljivo, već je realno stanje stvari. Naravno da ne mislim da je plata od 525 evra velika, čak ne mislim ni da je dovoljna, ali to jednostavno jeste jedna i po prosečna plata u Srbiji - rekao je Krstić

Srpski ministar finansija Lazar Krstić je optimista i uveren da ne postoji opcija da ne uspeju mere koje je vlada predložila prošle sedmice, a kojima pokušava da uštedi 1,5 milijardi evra u nekoliko narednih godina.

U intervjuu za sutrašnje izdanje Magazina zagrebačkog "Jutarnjeg lista" Krstić je rekao da je znao da je stanje u Srbiji teško.

- Ali moj je utisak da se sve ovo desilo dve sedmice kasnije, Srbija bi bila u ogromnom problemu - rekao je Krstić.

Zbog toga, dodao je, ne postoji opcija da mere ne uspeju.

- Trudili smo se da to u kombinaciji bude najpravičnije moguće, da mere budu za sve oblasti koje su strukturni problemi u trenutnoj ekonomiji. Za promenu, mislili smo da je dobro da u javnost izađemo s nečim što ne zvuči politički prihvatljivo, već je realno stanje stvari. Naravno da ne mislim da je plata od 525 evra velika, čak ne mislim ni da je dovoljna, ali to jednostavno jeste jedna i po prosečna plata u Srbiji. Trudili smo se ovim merama da idemo prema onome što jesu problemi, ukupna količina mase plata, a da zaštitimo najugroženije, one kojima je sad najteže- naveo je Krstić.

(Telegraf.rs / Tanjug)