POŽAREVAC: Za mesec dana zadržano 40. osoba na trežnjenju

Sve veći broj ljudi koje policija privodi na trežnjenje, u Požarevcu je na trežnjenju zadržano 40 vozača, među kojima je najpijaniji bio Dragiša R, sa 2,94 promila alkohola u krvi. Nakon trežnjenja okrivljeni dobija novčanu kaznu koja može iznositi od 5.000 do 30. 000 dinara ili 15 dana pritvora

Protiv Slavoljuba I. iz Petrovca na Mlavi, požarevačka policija podnela je prekršajnu prijavu, jer je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola od 2,86 promila. Osim njega, zbog vožnje u alkoholisanom stanju, prekršajne prijave dobilo je još pet vozača.

– Svim ovim vozačima, zbog teške alkoholisanosti, policija je odredila zadržavanje do 12 sati radi trežnjenja – kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

U prethodnih 30 dana, policija je zbog pijanstva na trežnjenju zadržala čak 40 vozača, među kojima je najviše alkohola u krvi, 2,94 promila, imao Dragiša R. iz Požarevca.

Ubedljivi rekorderi u dosadašnjim akcijama na području Braničevskog okruga i dalje su Srđan G. iz Ostrova, koji je vozio sa 3,84 promila i Milan S. iz Velikog Popovca, kod koga je izmereno 3,63 promila.

Među vozačima traktora prvo mesto i dalje drži Živadin M. iz Boževca, sa 3,17 promila, a među biciklistima Boban I. iz Petrovca na Mlavi sa 2,70 promila. Što se tiče žena vozača, ubedljivo prvo mesto i dalje pripada Violeti S. iz Petrovca, koja je vozila sa 3,09 promila alkohola u krvi.

(D. K.)