Uhapšen jer je prodavao lažne Vendoksin kapi

Slaviša M. (43) uhapšen je zbog prodaje lažnih "Vendoksin kapi", pomoćnog preparata za lečenje venskih tromboza, a kod njega je pronađeno ukupno 95 bočica kapi, u vrednosti od 209.000 dinara

Slaviša M. (43) iz okoline Leskovca uhapšen je zbog prodaje lažnih "Vendoksin kapi", pomoćnog preparata za lečenje venskih tromboza.

Policija je saopštila da je on zatečen na delu, kada je jednoj apoteci na Trgu Pavla Stojkovića u Nišu pokušao da proda falsifikovan preparat. Kod njega je pronađeno ukupno 95 bočica kapi, u vrednosti od 209.000 dinara.

- Proizvođač originalnog leka "Alternativa medika" iz Loznice je prijavila da sumnjaju da se u niškim apotekama prodaju lažne "Vendoksin kapi". Imali smo saznanja da će jedna apoteka, koja je već kupovala ove kapi od Slaviše, od njega nabaviti još jednu turu. Zatekli smo ga prilikom prodaje i oduzeli mu robu a protiv njega podneli krivičnu prijavu zbog neovlašćene upotrebe tudjeg poslovnog imena oznake roba i usluga - kažu u niškoj policiji.

Kako saznajemo, falsifikovani lekovi su na niško tržište stigli iz Makedonije.

- Lažni lek je proizveden u Makedoniji, ambalaža je dosta dobro falsifikovana i na njoj se navodi da su upitanju originalni preparati kompanije "Alternativa medika“. Osumnjičeni ih je prodavao za 11 evra po dozi na veliko, a u apotekama se ovaj preparat prodaje za 2.700 dinara - kažu u policiji.

Zaplenjeni "lek" dat je na farmaceutsku analizu a policija sumnja da se u bočicama nalaze najobičnije kapi za nos. Nakon saslušanja Slaviša je pušten da se brani sa slobode.

(D. K.)