Telo Vladana Jovanovića u ponedeljak u Srbiji

Vladanov otac Zoran je ogorčen jer ga niko nije kontaktirao, a kako kaže, prenos tela je organizovao u saradnji sa firmom u kojoj je Vladan radio

Telo poginulog Vladana Jovanovića (24) iz Crvenke, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u SAD, biće dopremljeno u Beograd u ponedeljak ujutru. Troškove prenosa platila je američka kompanija u kojoj je on radio.

- Niko sa mnom nije kontaktirao. Sve što sam učinio, učinio sam privatnim kanalima: finansijsku podršku je obezbedio čovek za koga je moj sin Vladan radio, a Crvenčani i naši ljudi iz Čikaga pomogli su nam da organizujemo prenos tela - priča otac Zoran Jovanović.

Ogorčen što ih niko nije obišao niti im se obratio, otac pokojnog Vladana kaže da njima novac nije potreban već samo da znaju da neko brine o toj deci tamo. Kako kaže, jedini koji je nazvao bio je Aleksandar Vučić i na tome mu je zahvalan.

- Nema tog novca koji meni može da vrati sina, ni tog zlata. Vladan je bio moje zlato. A verujte, čekanje na njegovo telo je užasno. Teško je to, treba snage. Noći su nam strašne - kaže Zoran.

Dušan Travica je van životne opasnosti, dok je Goran Šišarica sa intenzivne nege prebačen u regularnu sobu. Njihove kolege i prijatelji iz Kule danima sakupljaju novac za plaćanje troškova lečenja.

Porodice povređenih mladića apelovale su na javnost da podrži humanitarne akcije za pomoć Travici i Šišarici, uplatom sredstava na objavljene brojeve žiro računa ili ubacivanjem novca u kutije za dobrovoljni prilog, kako bi se oni što pre bezbedno vratili u Srbiju.

Uplate za pomoć Dušanu Travici i Goranu Šišarici:

Svrha uplate: dobrovoljni prilog

Dinarski racun: 355-514334674

Devizni racun: 355-3200287267-59

SWIFT-BIC Code: VBUBRS22

IBAN Code: RS3535500032002872675059

(Telegraf / 021.rs)