Unuk zakopao babu da sačuva nasledstvo (FOTO)

B. M. je tajno sahranio svoju babu Stanu Milkić (83) u Banji Topilo, a zatim prijavio njen nestanak kako bi zadržao njenu kuću i nastavio da prima penziju. Stana je preminula 16. januara, a njen leš je pronađen 17. septembra

Nišlija B. M. tajno je sahranio svoju babu Stanu Milkić (83) u Banji Topilo, a zatim prijavio njen nestanak, kako bi zadržao staričinu kuću i nastavio da prima penziju. Baka je preminula 16. januara ove godine, a njen leš je u svom voćnjaku 17. septembra pronašao Radomir Nikolić.

DNK analiza pokazala je da se radi o Stani Milkić, a obdukcijom je utvrđeno da je baka umrla prirodnom smrću. Protiv njenog unuka podnete su krivične prijave zbog kršenja porodičnih obaveza, jer je zanemarivao baku, i i zbog prevare, jer je primao njenu penziju i nakon njene smrti.

Kako saznajemo u policiji, unuk je pritisnut dokazima priznao da se na nesvakidašnji način otarasio bakinog leša.

B. M. nije želeo da govori o ovom događaju. Na pitanje novinara Telerafa zbog čega je baku sahranio u voćnjaku 25 kilometara udaljenom od njene kuće, B.M. je odgovorio sa: "Nemam komentara."

U prethodnom razgovoru sa novinarima, dok joj nije bio osumnjičen za njen nestanak, B.M. je isticao da se da se dobro brinuo babi, te da je veoma zabrinut što ne zna gde se nalazi.

(D. K.)