SPREMITE SE: Na zimnicu ode pola prosečne plate!

Osim što su cene voća i povrća na kvantašu niže i do 40 odsto u odnosu na zelene pijace, nadležni iz "Udruženja potrošača" tvrde da su namirnice ovako nabavljene ujedno i najkvalitetnije

Svaka iskusna domaćica dobro zna da je namirnice za zimnicu najisplativije nabavljati na veliko i to na kvantaškoj pijaci. Šta god da ima prvenstvo u porodičnoj zimnici (ajvar, šarene salate, sok od paradajza, kompot ili pekmez) ova vrsta pazarenja daleko je isplativija od nabavke gotovih tegli preko sindikata, baš kao i od kupovine u velikim marketima.

Osim što su cene voća i povrća na kvantašu niže i do 30 odsto u odnosu na zelene pijace, nadležni iz "Udruženja potrošača" tvrde da su namirnice ovako nabavljene ujedno i najkvalitetnije. Sabiranjem najpovoljnijih cena neophodnih namirnica, ekipa Telegrafa došla je do podatka da je za zimnicu neophodno izdvojiti oko 25.000 dinara, što je više od polovine prosečne zarade u Srbiji.

Uprkos tome, mlade domaćice i dalje češće kupuju gotovu zimnicu (često diskutabilnog kvaliteta) nego što se upuštaju u njeno kreiranje.

(Katarina Vuković)