Ukrao 2,5 miliona evra, odležao četiri godine!

Toni Musulin, Francuz od oca Hrvata i majke Srpkinje, dete jugoslovenskih doseljenika, opljačkao je nekadašnju firmu, sam se prijavio policiji, odležao svoje i sad uživa u novcu

Da li se zločin isplati - pitaju se Francuzi posle slučaja u kom je glavni lik Toni Musulin, Arsen Lupen našeg doba. Samo ovaj sin jugoslovenskih emigranata zna istinu o tome šta se zbilo sa silnim novcem.

Manje od četiri godine zatvora za dva i po miliona evra. Kandidata za ovu trampu sigurno ima mnogo. Jedan je u tome možda uspeo. Zove se Toni Musulin. Francuz, od oca Hrvata i majke poreklom iz Srbije, dete jugoslovenskih doseljenika, bivši vozač kamiona za prevoz novca iz Liona, opljačkao je nekadašnju firmu, sam se prijavio policiji, odležao svoje, ovih dana izašao iz pariskog zatvora „Sante" i ostavio javnost čitavog sveta da sad pušta mašti na volju s pretpostavkama da li je i gde sakrio dva i po miliona evra i kako će ih, eventualno, trošiti.

Pljačkaška saga, u kojoj glavnu rolu igra „Arsen Lupen 21. veka", odigrala se u novembru 2009. godine u Lionu. Za volanom blindiranog kamiona, Musulin je jednostavno pritisnuo papučicu gasa i pobegao, s 11,6 miliona evra, preuzetih iz Banke Francuske.

Glavna nepoznata u ovoj pljačkašoj jednačini je, ipak, kako će Musulin - ako je kojim slučajem uzeo novac, kao što mnogi sumnjaju - doći do njega i moći da ga troši. Serijski brojevi nestalih novčanica su zabeleženi, telefon i kretanje su mu pod prismotrom, a vlasti će kontrolisati svaku, i najmanju kupovinu. Mnogi se klade da je i za to smislio trik.

(Telegraf.rs / novosti.rs)