NIŠ: Vlasnica agencije prevarila deset turista

Tamara R. (37), vlasnica "Reunion travel", osumnjičena je da je uzela 1.945.878,11 dinara od putnika za letovanja u Grčkoj, Crnoj Gori i Egiptu, iako je znala da ugovorne obaveze neće moći da izvrši

Niška policija uhapsila je Tamaru R. (37) iz Niške Banje, vlasnicu turističke agencije "Reunion travel" D. O. O. Niš zbog sumnje da je prevarila deset putnika, od kojih je ukupno uzela 1.945.878,11 dinara.

- Tamara R. se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica u sticaju sa falsifikovanjem službene isprave. Ona je lišena slobode i određeno joj je zadržavanje do 48 sati – navodi policija u saopštenju.

Ona se sumnjiči da je tokom ove godine, u svojstvu subagenta, prodavala aranžmane za letovanja u Grčkoj, Crnoj Gori i Egiptu. Radi se o luksuznim putovanjima čija se cena kretala od 980 do 2.647 evra, koliko je jednu putnicu koštalo letovanje u Hurgadi, na koje nije otišla.

- S putnicima je potpisivala ugovore o putovanju, uz obećanje da će im vaučere predati pred polazak, iako je znala da ugovorne obaveze neće moći da izvrši. Primljeni novac je zadržala za sebe – kažu za Telegraf naši sagovornici iz niške policije.

Nakon isteka mere zadržavanja, Tamara R. će sa krivičnom prijavom biti privedena istražnom sudiji na saslušanje.

(D. K.)