SRPSKO SRCE JOHANOVO: Istina o trgovini organima na Kosovu i Metohiji (FOTO)

Jedanaesto izdanje romana Veselina Dželetovića koje pripoveda o Nemcu koji nosi srce Srbina kidnapovanog 1999. biće predstavljeno 10. septembra u Ruskom domu

U Ruskom domu će 10. septembra s početkom u 19 časova biti predstavljeno jedanaesto izdanje romana "Srpsko srce Johanovo" Veselina Dželetovića o trgovini organima na Kosovu i Metohiji, napisano po istinitom događaju.

U centru zbivanja romana nalazi se Nemac koji nosi srce Srbina, kidnapovanog 1999. godine na Kosmetu. Roman je nagrađen "Specijalnim priznanjem" Akademije "Ivo Andrić" i preveden je na engleski, ruski, francuski i nemački jezik.

O romanu će, osim autora, govoriti Ljiljana Bulatović Medić, Radomir Smiljanić, Milovan Drecun, Olivera Katarina, a u umetničkom delu programa nastupiće Vojo Bilbija, Ivana Žigon, Mirjana Marinković...

Specijalni gosti biće predstavnici ambasada Rusije, Belorusije, Ukrajine i Azerbejdžana, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, udruženja kidnapovanih i nestalih, kao i ruske fondacije koja dolazi zbog pregovora za snimanje filma po ovom romanu.

(Telegraf.rs)