ČIKO, SVAKA VAM ČAST: Dvadeset godina pravio najveću maketu na Balkanu (FOTO)

Borivoj Vujić iz Beograda dvadeset godina je pravio jedinstveni "grad" od 44 kvadratna metra, koji sadrži 5.000 elemenata. Od 2000. ova maketa putuje kroz Srbiju, kako bi se što više dece upoznalo s ovim projektom

U Srbiji postoji jedan pokretni grad, koji već 13 godina putuje kroz našu zemlju. Njegova gradonačelnica, sada već u drugom mandatu, je sedmogodišnja Tara, čiji je tata Borivoj Vujić, arhitekta ovog neobičnog grada površine 44 kvadratna metra, koji se trenutno nalazi u Tržnom centru "Stadion".

Naime, reč je o najvećoj maketi na Balkanu, koja sadrži 5.000 eksponata. Ideja da napravi ovako nešto potiče od Vujićevog ranog detinjstva i dečije radoznalosti i želje za igranjem. Tako je u šestom razredu napravio prvu maketu košarkaškog terena, koja i danas čini deo ovog jedinstvenog grada.

Iako svakodnevno dobija pohvale za svoj višedecenijski trud, Borivoj kaže da su mu je najvažnije i najdraže dečije mišljenje, i kada čje dečije "ČIKO, SVAKA VAM ČAST" ili kad mu devojčice traže autogram , jer to kako kaže - ispunjava srce!

(M. Batinić)