Za zimnicu potrebno oko 20.000 dinara
3
Ukoliko domaćice reše da zasuču rukave i za zimu napune ostave sa turšijom, ajvarom, mešanom salatom, džemovima, moraće da izdvoje oko 20.000 dinara
Ove sezone se zbog niskih cena voća i povrća isplati kiseljenje krastavaca i pripremanje svih vrsta džemova, dok je kuvanje ajvara i paradajza na granici ekonomske isplativosti.
Međutim, ostavljanje zimnice, koja podrazumeva turšiju, ajvar, ljutenicu, cveklu, mešanu salatu, kisele krastavčiće, pečenu papriku, ali i džem, po sadašnjim cenama potrebno izdvojiti skoro polovinu prosečne zarade u Srbiji ili oko 20.000 dinara.
Domaćice, naravno, tvrde da se ajvar koji pripreme u svojim kuhinjama i onaj sa polica u radnjama ne mogu ni uporediti. Ušteda je veća ako se potrebno voće i povrće pazari na Kvantaškoj pijaci, "na veliko", gde su cene niže za 20 do 30 odsto u odnosu na ostale gradske tržnice.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)