DARKWOOD: Stiže treća knjiga stripa "Okružen mrtvima" (FOTO)

Izdavačka kuća Darkwood najavila je po šest knjiga godišnje (svaka knjiga sadrži šest svezaka stripa), pa se može očekivati da za koju godinu "uhvatimo priključak" sa Amerikancima

Strip "Okružen mrtvima", scenariste Roberta Kirkmana, u SAD izlazi od 2003. godine. Godine 2010. serijal je dobio Ajznerovu nagradu (jedna od najeminentnijih u svetu stripa) da bi nešto kasnije, na talasu popularnosti stripa, bila pokrenuta i visokobudžetna serija koja širom sveta, pa i kod nas, obara rekorde u gledanosti.

Ove godine, izdavačka kuća Darkwood iz Beograda obradovala nas je pokretanjem serijala stripova i njihovim ubrzanim objavljivanjem. Uskoro iz štampe izlazi treća knjiga stripa "Okružen mrtvima".

Strip prati Rika Grajmsa, policajca iz Kentakija, koji prilikom jedne intervencije biva ranjen i pada u komu. Kada se konačno probudi shvata da se čitav svet promenio. Nepoznati virus je zahvatio planetu i pretvorio je u pakao. Horde zombija uništavaju sve pred sobom, a nešto malo preostalih ljudi bori se za goli život.

Uz obilje akcije i horora, strip prati i autentičnu ljudsku dramu zasnovanu na odnosima među preživelima. Autori su stvorili pogodne uslove u kojima mogu svojim junacima da dodele najrazličitije uloge. Niti se svi junaci uvek poznaju na muci, niti je čovek uvek čoveku vuk...

Darkwood je najavio tempo od šest knjiga godišnje (svaka knjiga sadrži šest svezaka stripa), pa se može očekivati da za koju godinu "uhvatimo priključak" sa Amerikancima.

(Telegraf.rs)