FRANCUSKA: Uhapšen Crnogorac, član Pink Pantera

Izvor iz francuske policije navodi da je 47-godišnji muškarac, poreklom iz Crne Gore, ali sa državljanstvima Francuske i Makedonije, uhapšen u svojoj kući na širem području Monpeljea

Foto-ilustracija: Tanjug /AP ( Hossein Esmaeli

Francuska policija je danas saopštila da je uhapsila jednog muškarca rođenog u Crnoj Gori, za kojeg se sumnja da je član međunarodne grupe pljačkaša "Pink Panter", a koji je u maju pobegao iz zatvora u Švajcarskoj.

Izvor iz francuske policije navodi da je 47-godišnji muškarac, poreklom iz Crne Gore, ali sa državljanstvima Francuske i Makedonije, uhapšen u svojoj kući na širem području Monpeljea, prenela je agencija AFP.

Begunac, inače bivši vojnik francuske Legije stranaca, prilikom hapšenja je pokušao da pobegne kroz prozor, ali u tome nije uspeo.

Crnogorac se nalazi na poternicama u više zemalja, uključujući Švajcarsku, gde se nalazio u zatvoru zbog oružane pljačke.

Grupa pljačkaša "Pink Panter", čiji su članovi uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije, najuspešniji su pljačkaši nakita na svetu, navodi francuska agencija.

Prema podacima Interpola, oni su od 1999. u spektakularnim akcijama opljačkali nakit u ukupnoj vrednosti od 330 miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)