GARDIJAN: Uništavanje Snoudenovih dokumenata je besmisleno, imamo kopije!

- Nastavićemo mukotrpno i strpljivo da izveštavamo o Snoudenovim dokumentima. Razlika je u tome što nećemo to raditi u Londonu - kaže urednik britanskog Gardijana Alan Rasbridžer

Urednik britanskog Gardijana Alan Rasbridžer izjavio je da je uništavanje poverljivih dokumenata bivšeg američkog obaveštajca Edvarda Snoudena bilo "besmisleno", jer postoje kopije i najavio da će list nastaviti da izveštava javnost zahvaljujući tim dokumentima.

Na video snimku, postavljenom na sajtu Gardijana, Rasbridžer je izneo nove detalje u vezi sa sukobom tog lista sa britanskim obaveštajnim službama zbog obelodanjivanja američkog programa za špijuniranje građana u celom svetu.

-Nastavićemo mukotrpno i strpljivo da izveštavamo o Snoudenovim dokumentima. Razlika je u tome što nećemo to raditi u Londonu - kaže Rasbridžer pošto su britanske vlasti uništile poverljiva dokumenta koja je Snouden dostavio Gardijanu.

Rasbridžer ocenjuje da je uništavanje dokumenata "besmisleno" jer postoje kopije svega onog što je uništeno u redakciji u Londonu.

(Telegraf.rs / Tanjug)