Hrvat osuđen u Britaniji za dilovanje droge fudbalerima i manekenkama!

Nekada perspektivni mladi naučnik Mihovil Raus proglašen je krivim za šverc kokaina vrednog 800.000 evra, i osuđen na 6 godina i 8 meseci zatvora

Hrvatski državljanin, Mihovil Raos, nekadašnji perspektivni mladi naučnik, u Britaniji je osuđen na šest godina i osam meseci zatvora zbog prodavanja droge engleskim fudbalerima i manekenkama.

Raos je diplomirao modernu istoriju na prestižnom Oksfordu 2007. godine. Organizovao je u rodnoj Hrvatskoj , na Hvaruludu žurku na brodu, ali kad je brod isplovio iz luke, presreo ih je policijski gliser. Pošto žurka nije bila prijavljena, kako su rekli  policajci svi su rasterani u roku od pet minuta, a brod je privezan uz mol.

On se za organizaciju ovog događaja unapred zadužio kako za najam broda tako i za kupovinu pića. Jedan od njegovih poznanika kaže da je Mihovil ostao dužan na sve strane, pa čak navodno i grupi lokalnih dilera koji su planirali da zarade tokom noći prodajući gostima na brodu marihuanu, ekstazi i kokain. Raos je zato hitno otputovao nazad u Veliku Britaniju, a u Dalmaciju nije nameravao skoro da se vrati.

- Dileri nemaju puno strpljenja i dugo pamte, znao je da ne sme da se vrati - kaže jedan njegov poznanik.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)