SERGEJ LJUT: Kad svira džez, turbofolk da zaćuti (FOTO)

- Nisam znao gde sam došao.Na Tvrdjavi stoji "Dobrodošli u Nišvil", a iz kafića se čuju neki naleti turcizama. Nedopustivo, sramno, glupo, amaterski i diletantski - osuo je paljbu po organizatorima poznati glumac, koji na Nišvilu nastupa sa svojim Mundens Big Bendom

Prvi utisak sa Nišvil džez festivala, na kojem večeras nastupa sa svojim Mundens Big Bendom glumac Sergej Trifunović opisao je uz pomoć nekoliko reči: nedopustivo, sramno, glupo, amaterski i diletantski.

Trifunović je ovako reagovao revoltiran što ni tokom festivala na Tvrđavi, gde se Nišvil održava, nije stišana muzika u kafićima.

- Nisam znao gde sam došao. Na Tvrđavi stoji natpis "Dobrodošli u Nišvil", a iz kafića se čuju neki naleti turcizama. Hteo sam da pitam organizatore da li su razmišljali o tome. Ako je Trđava vaša, onda su ovakve stvari na džez fstivalu nedopustive, sramne, glupe, amaterske i diletantske. Ovde je divna energija, divni ljudi, pa je potpuno nedopustivo da na nečemu što treba da bude džez festival trešti neki turbo folk iz prva dva kafića levo. To je apsolutno jezivo – rekao je poznati glumac.

Zvezda druge večeri festivala biće Džindžer Bejker koji će nastupiti sa svojim bendom Džez Konfužn. Na konferenciji za novinare, Bejker je ćutao što su članovi njegovog benda opravdali rečima "On je pravi on samo sa bubnjevima". Večeras će organizator Džindžeru Bejkeru uručiti i Gran Pri "Šaban Bajramović" za doprinos fuziji džeza sa drugim muzičkim pravcima

Večeras će posetioci Nišvila videti i bend Krug Vladice Stojiljkovića, nemačko srpsku grupu Damir Aut Laud i latino džez legendu Bobi Karkases.

(D. K.)