EGIPAT GORI, TURISTI SE BRČKAJU: Puna plaža u Aleksandriji!

Fotografija koju je na poznatu društvenu mrežu postavio Jahja Diver iz Aleksandrije govori u prilog tome da turisti ne mare previše o zaoštravanju egipatskih sukoba i onome što se dešava van hotelskih kompleksa

Fotografija koja se pojavila na Tviteru prikazuje turiste koji se bezbrižno brčkaju na plaži u Aleksandriji dok se na nebu iza njih kovitla crni dim. Slika dovoljno svedoči o kontrastima svakodnevnog života u Egiptu koji je na ivici građanskog rata.

Fotografija koju je na poznatu društvenu mrežu postavio Jahja Diver iz Aleksandrije govori u prilog tome da turisti ne mare previše o zaoštravanju egipatskih sukoba i onome što se dešava van hotelskih kompleksa.

Među turistima koji bezbrižno provode svoj odmor su i Srbi koji su naveli da im je "toliko teško" da su napravili krizni štab u plićaku, a među najvećim problemima je kako se izboriti sa muvama u sobi.

Podsetimo, sukobi u Egiptu odneli su preko 500 života, dok je oko 4.000 ljudi povređeno. Neredi ne jenjavaju uprkos uvođenju policijskog časa, a broj žrtava konstantno se povećava.

(M. R.)