Tim iz Srbije osvojio prvo mesto u Majkrosoftu!

Studentkinje informacionih tehnologija (IT) iz Srbije osvojile su prvu nagradu na prestižnom takmičenju kreiranjem Windows Phone 8 aplikacije za promociju fizičke aktivnosti

U okviru ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja Majkrosoft-a Imagine Cup's "Woman's Athletics App Challlenge" AdaJAMM tim iz Srbije osvojio je prvu nagradu u oblasti kreiranja softvera i aplikacija za promovisanje zdravog života kroz fizičku aktivnost.

Pobednički tim od četiri studentkinje sa Fakulteta informacionih tehnologija Beogradskog univerziteta Metropolitan čine Jovana Kovač, Ana Rodić, Jelena Marina Bradarić i Maša Pejčić.

Ovom timu prvo mesto je donela Windows 8 aplikacija za mobilne telefone "Playground" (igralište), koja ima za cilj da nastavnicima fizičkog vaspitanja i njihovim učenicima prikaže šest različitih igara koje provomišu fizičku aktivnost.

S obzirom na to da sadrži video-tutorijale, upravo zbog svoje jednostavnosti, aplikacija je pogodna kako za decu, tako i za učenike, čineći formiranje timova i praćenje rezultata takmičenja jednostavnim i zabavnim.

Pored nagradnog puta u Sjedinjene Države, Majkrosoft će sve članice tima AdaJAMM novčano nagraditi sa po 1.000 dolara.

(Telegraf.rs / Tanjug)