VRANJANCI "MUD FACTORY": Osvajanje Gitarijade veliki uspeh, ovo je početak! (VIDEO)

- Za nas će se tek čuti. Planiramo da snimimo još nekoliko pesama, a pri kraju je i video-spot - navodi Stefan Milanović, pevač ovog benda

Rok grupa "Mud factory", koja je pobedila na upravo završenoj "Gitarijadi" u Zaječaru, postigla je veliki uspeh za svoj grad Vranje, koji je pre svega poznat po tradicionalnoj narodnoj  muzici i trubačima.

Stefan Milanović, pevač ovog benda, kaže za Telegraf.rs da je ovo veliki uspeh za njih, i poručuje da njihovo vreme tek dolazi.

- Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali svi smo se za ova tri dana toliko sprijateljili međusobno i dobro se družili da nisam ni razmišljao o pobedi. Pobedu nismo očekivali, a nakon nje planiramo da još više radimo, kako bi u što skorije vreme snimili naš prvi album - kaže Stefan.

Pored njega, članovi ovog benda su basista Nemanja Stanković, gitarista Milan Stefanović i bubnjar Nemanja Milanović. Iako dosta vremena sviraju u raznim bendovima, oni su veoma mladi. Najstariji ima 28 godina, dok je najmlađi rođen 1995. godine.

Iako je bend osnovan u relativno skorije vreme, reč je o svojevrsnoj "supergrupi" sastavljenoj od muzicara iz Vranja koji imaju iskustva svirajuci u više hevi metal sastava.

- Za nas će se tek čuti. Ovo je veliki uspeh za jedan demo bend iz Vranja. Planiramo da snimimo još nekoliko pesama, a pri kraju je i video-spot - navodi Stefan.

Inače, ovaj bend je kao pobednik "Gitarijade" kao nagradu dobio profesionalno snimljen spot u protivvrednosti od 3.000 evra.

(Telegraf.rs)