SKANDALOZNO: Otpustili trudnicu u sedmom mesecu!

- Boli kad sasvim slučajno saznate da ste otpušteni, a da vas niko o tome nije obavestio, a pritom uredno dolazite na posao - priča trudnica Radmila Kurtović Srdanović. Stečajni upravnik obećava da će da je vratiti na posao

Trudnica Radmila Kurtović Srdanović iz Beograda (30) dobila je otkaz u firmi "Asprom" Vrčin, koja je od 29. maja u stečaju, bez ikakve najave i bez bilo kakvog objašnjenja.

Zbog toga se Radmila obratila za pomoć našoj redakciji. U firmi "Asprom" radi još od 1. septembra 2008. po ugovoru na neodređeno, a ovo joj je prva trudnoća.

Firma je u međuvremenu zapala u finansijske teškoće, pa Radmila od početka ove godine nije imala overenu zdravstvenu knjižicu, jer poslodavac nije uplaćivao doprinose za zdravstveno osiguranje.

- Uskoro ću da se porodim, a sva prava su mi uskraćena. Dokumenta koja je trebalo da odnesem Nacionalnoj služni za zapošljavanje, kako bi ostvarila pravo na naknadu od države, nisu mi pravilno popunili. Teško mi je i veoma sam razočarena - zaključuje Radmila.

Telegraf je pozvao i stečajnog upravnika Zećević Đorđa, koji je dao sledeće obećanje:

- Vratiću je na posao, neka mi se javi. Nisam znao da je trudna, ispravićemo to.

(N. Sekulić)