Cena kapućina u Dubrovniku 470 dinara!

Iako je istina da Dubrovnik ostavlja bez daha, bez daha ostavljaju i njegove cene koje su više od onih u Veneciji, Parizu i drugim svetskim destinacijama

Račun izdat u dubrovačkom kafiću “Orlando” postao je hit na slovenačkim i hrvatskim društvenim mrežama, prenose zagrebački mediji.

Račun koji je na Fejsbuk postavio korisnik pod imenom Mate odmah je izazvao zgražavanje i čuđenje nad visokim cenama pića u “Orlandu”, piše “Jutarnji list”. “Večernji list”, s druge strane, istim povodom konstatuje da je istina da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cene koje su više od onih u Veneciji, Parizu i drugim svetskim destinacijama.

Na Jadranu je sve skuplje, posebno tokom sezone: u to su se uverili svi koji su nogom onamo kročili, pa makar popili samo kafu. Spuštanje PDV-a na 10 odsto nije, nažalost, rezultiralo i spuštanjem cena, piše “Večernji list”.

Koliko visoko cene mogu otići, pokazuje primer iz Dubrovnika. U tamošnjem kafiću “Orlando”, doduše na sjajnoj poziciji na samom Stradunu, cene su ravne onima u Parizu, Rimu ili Veneciji.

Kapućino u ovom lokalu košta čak 31 kunu (470 dinara), bočica od 2,5dl mineralne vode 28 kuna (435 dinara), veliki makijato 26 kuna (400 dinara), koka-kola 33 kune (510 dinara).

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnjilist.hr)