CINEMA CITY: Internacionalni filmski festival u Novom Sadu od 26. avgusta do 1. septembra (FOTO)

Na festivalu će biti predstavljena najnovija ostvarenja domaće kinematografije, ali i izuzetni filmovi svetske filmske produkcije, kao i kvalitetni filmovi mladih autora, čiji budžet ne prelazi 10.000 dolara

Šesti po redu internacionalni filmski festival "Cinema City" biće održan od 26. avgusta do 1. septembra u Novom Sadu.  Tokom ovogodišnjeg festivala biće prikazano više 130 filmskih ostvarenja svrstanih u jedanaest selekcija.

Na festivalu će biti predstavljena najnovija ostvarenja domaće kinematografije, ali i izuzetni filmovi svetske filmske produkcije, kao i kvalitetni filmovi mladih autora čiji budžet ne prelazi 10.000 dolara.

Ove godine, filmovi će biti prikazani na deset gradskih lokacija među kojima su Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej Vojvodine, Galerija Matice Srpske, Akademija umetnosti Novi Sad, bioskop Arena Cineplex, Arena 3D Open Air, Amstel Open Air, Ujedinjene srpske pivare, The End Cafe, SKC Fabrika.

Neke od novih lokacija predstavljaju jedinstven spoj institucija kulture od nacionalnog značaja i filma čime se posetiocima pruža prilika da u nesvakidašnjim prostorima uživaju u najraznovrsnijim filmskim ostvarenjima.

Cena ulaznica iznosiće 150 dinara za sve projekcije, osim za projekcije 3D filmova, čija će cena biti 350 dinara. Besplatan ulaz biće omogućen u okviru lokacije "Park Open Air" i na "Amstel" žurkama.

(Telegraf.rs)