SRBIJA ČEKA ZAHLAĐENJE: Gradovi pusti, svi na kupalištima!

Vrh toplotnog talasa danas zahvatio celu zemlju, u pojedninim gradovima temperatura doseže 42 stepena. Lekari savetuju boravak u klimatizovanim prostorijama, lagane obroke i unošenje veće količine vode

Vreli talas koji je zahvatio Srbiju bukvalno je opusteo gradove. U Beogradu, Somboru, Loznici i Valjevu u 15 sati RHMZ je izmerio 39 stepeni, a u pojednim gradovima Srbije temperatura će danas dostići i neverovatna 42 stepena. Od 13 sati ispod 30 stepeni bilo je samo na Kopaoniku. Ni našim komšijama u Banjaluci nije lako, tamo je danas izmereno čak 50 stepeni.

Na užarenom betonu danas boravi samo ko mora. Centar Beograda je tokom dana bio potpuno prazan, dok su velike gužve primećene na gradskim kupalištima i bazenima. Na Adi Ciganliji primećen je znatno veći vroj kupača nego prethodnoh dana. To kupalište bi danas moglo da poseti  između 75.000 i 95.000 ljudi, kao što je to bio slučaj i tokom vikenda. O kupačima će danas brinuti 50 spasilaca, što je maksimalan broj za očekivano najveću posetu, dok će ekipe Hitne pomoći dežurati u punom sastavu sa tri ambulante i dva vozila.

(M. B. / Agencije)