IZGORELA BIHAĆKA BOLNICA: Vatrogasci spasavali bebe u inkubatorima (VIDEO)

- Osećala se jara i jedva da je moglo da se diše. Odmah smo krenuli sa izvlačenjem beba u inkubatorima, nosili smo ih po dvojica. A onda i ostalih pacijenata i osoblja. Ni sam ne znam kako su svi ostali živi - ispričao je jedan od hrabrih vatrogasaca

Kantonalna bolnica u Bihaću gotovo je potpuno izgorela u požaru koji je izbio u noći između četvrtka i petka. Uništeni su svi krovovi, gornji spratovi bolnice i Pedijatrijsko odeljenje. Samo pukom srećom i velikom požrtvovanošću vatrogasaca i meštana nije stradao niko od 250 pacijenata.

Kako piše hrvatski Jutarnji list, Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" počela da gori oko dva sata, a prema prvim informacijama vatra se pojavila na delu krova iznad Pedijatrije i potom zahvatila sve  krovove i gornje spratove.

Na dečijem odeljenju nastao je haos. Vatra i gust dim širili su velikom brzinom.  Bilo je jezivo, sa svih strana čuo se plač bespomoćne dece, vriska i pozivi u pomoć. 

- Osećala se jara i jedva da je moglo da se diše. Odmah smo krenuli sa izvlačenjem beba u inkubatorima, nosili smo ih po dvojica. A onda i ostalih pacijenata i osoblja. Ni sam ne znam kako su svi ostali živi - ispričao je jedan od hrabrih vatrogasaca.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)