Niški naprednjaci u pritvoru, vlasnice agencije na slobodi

Milošu Milovančeviću i Lelici Kostić određen je pritvor do mesec dana zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj

Potpredsedniku Gradskog odbora SNS Milošu Milovančeviću i odbornici te stranke u opštini Crveni krst Lelici Kostić određen je pritvor do mesec dana, dok su Milena V. i Tanja M, osumnjičene da su im pomogle da izvrše zloupotrebu, puštene da se brane sa slobode.

Saslušanje pred Višim sudom u Nišu trajalo je nekoliko sati i završeno je u kasnim poslepodnevnim satima

- Lelici Kostić, osumnjičenoj za zloupotrebu službenog položaja i Milošu Milovančeviću, osumnjičenom za podstrekavanje na ovo delo istražni sudija je odredio pritvor do mesec dana da ne bi uticali na neispitane svedoke - kaže za Telegraf portparol niškog Višeg suda Tamara Savić Cvetanović.

Kako saznaje Telegraf, dok se pred policijom branio ćutanjem, Milovančević je na saslušanju pred istražnim sudijom izneo svoju odbranu.

- Lelica Kostić je ostala pri svojoj odbrani, ističući da je eventulne propuste učinila zbog neznanja jer je po profesiji lekar, a Tanja M. i Milena V. su takođe negirale delo.

Podsećamo, Milovančević se sumnjiči da je iz opštinskog budžeta prisvojio tri i po miliona dinara, te da mu je ovo delo zloupotrebom službenog položaja omogućila tadašnja predsednica gradske opštine Crveni krst, a da su joj Milena V. i Tanja M. u tome pomogle.

(D. K.)