DIREKTOR NIŠVILA: Ponuda ispod sedam miliona je ponižavajuća!

Ministarstvo kulture ipak će pomoći održavanje Niškog džez festivala. U kolikom iznosu će biti ta pomoć, međutim, još uvek nije poznato

Nakon sastanka s gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem i direktorom "Nišvila" Ivanom Blagojevićem, ministar kulture Bratislav Petković izjavio je da Ministarstvo želi da "pomogne održavanje te značajne kulturne manifestacije".

Naime, nakon prvobitnog uskraćivanja podrške "Nišvilu" uz ocene konkursne komisije da je reč o komercijalnoj manifestaciji bez jasne muzičke koncepcije, država je "okrenula ploču", te će, kako piše u zvaničnom saopštenju Ministarstva, ipak pomoći održavanje ovog festivala, koji "će obogatiti kulturnu ponudu ovog dela Srbije".

U kolikom iznosu će biti ta pomoć, međutim, još nije poznato.

- Nije nam prijatno da govorimo protiv Ministarstva, niti da stalno ispadamo loši momci! Mislim da do celog nesporazuma ne bi ni došlo da je barem jedan ministar kulture od onoliko koliko ih se u međuvremenu izređalo barem jedan dan proveo na "Nišvilu". Iz svega ovoga treba da izvučemo pouku! - kategoričan je direktor Blagojević.

(Katarina Vuković)