Izetbegović povezan sa Šarićem, finansirao vehabije?

Prijava za organizovani kriminal, korupciju, organizovanje vehabija i obuku za terorizam mogla bi da obuhvati i predsedavajućeg predsedništva BiH Bakira Izetbegovića

Ukoliko se navodi prijave za organizovani kriminal, korupciju, organizovanje vehabija i obuku za terorizam, a povodom nedavno otkrivenog oružja kod Tešnja, koje je pod kontrolom jednog biznismena iz Zenice, istraga bi mogla povezati i predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Naoružanje koje je nedavno otkriveno kod Tešnja u akciji Državne agecije za istrage i zaštitu (SIPA) je pod kontrolom Ismeta Begića, vlasnika zeničke firme "Almy", navodi se u prijavi koja je upućena SIPA.

Banjalučke Nezavisne pišu da bi, ukoliko se navodi o tom oružju pokažu tačnim, istraga mogla povezati i predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

U toj prijavi za organizovani kriminal, korupciju, organizovanje vehabija i obuku za terorizama, navodi se da je Begić, koji je, kao i uhapšeni poslanik Šemsudin Mehmedović, visoki član SDA.

Medijima i SIPA je ta prijava došla u ruke nedugo nakon otkrivanja oružja u Tešnju. Prema saznanjima Nezavisnih istražitelji su zabrležili izjave nekoliko osoba iz Zeničko-dobojskog kantona, koje su pominale izvesnog Begića u različitim kontekstima, ali svaki je vodio ka SDA.

(Telegraf.rs / Nezavisne novine)