Uhapšen Alijin ministar zbog torture nad Srbima! (FOTO) (VIDEO)

Mehmedoviću se na teret stavljaju ratni zločini privođenje srpskog stanovništva, fizičko i psihičko maltretiranje i protivpravno zatvaranje

Šemsudin Mehmedović, poslanik u Parlamentu BiH i član SDA, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio ratne zločine protiv srpskog stanovništa na području Tešnja, saopštili su zvaničnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na današnjoj konferenciji za medije.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, pripadnici SIPA su deset meseci provodili istragu u okviru akcije kodnog imena "Ozren".

Mehmedović je bio i jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA). Od 2002. do 2005. godine bio je član Glavnog odbora ove stranke. Na 5. kongresu SDA, održanom u maju 2009. godine, izabran je za potpredsednika stranke.

Takođe, obavljao je funkciju ministra policije Zeničko-dobojskog kantona i bio je blizak sa Alijom Izetbegovićem.

Snimak hapšenja Šemsudina Mehmedovića možete pogledati na videu:

Mehmedović je osumnjičen da je na području Tešnja, od proleća 1992. do jeseni 1993. godine, dok je obavljao funkciju načelnika Stanice javne bezbednosti u Tešnju, počinio zločine protiv srpskog stanovništva.

Mehmedoviću se na teret stavljaju ratni zločini privođenje srpskog stanovništva, fizičko i psihičko maltretiranje i protivpravno zatvaranje.

(Telegraf.rs/ Klix.ba)