Ovo je 10 najboljih knjiga godine prema Amazonu

Urednici poznatog sajta napravili su listu na kojoj su se našla pisana ostvarenja različitih žanrova

Urednici  sajta "Amazon" izabrali su deset najboljih knjiga objavljenih od početka godine do danas. Na spisku su se našla pisana ostvarenja različitih žanrova.

Pogledajte listu:

1. "Life After Life" ("Život posle života"), Kejt Etkinson: Ako bi imao priliku da se opet rodiš, šta bi uradio? Ovaj briljantni, višeslojni roman govori o tome kako se Atkinson kao protagonista kreće kroz više života i kako koketira sa ravnotežom između izbora i sudbine. Ocenjena je kao izuzetan podvig narativne ambicije i rad književnog genija.

2. "The Son" ("Sin"), Filip Mejer: Sin je veliko dostignuće u kojem višegeneracijski Zapad obuhvata upade u Teksas od 1800. godine do 20. veka.

3. "Frozen in Time" ("Zamrznuta u vremenu"), Mičel Zakof:  Dve avanture u jednoj. Prepričava rušenje američkog teretnog aviona i posade na Grenlandu, i opisuje sopstveno učešće autora u modernoj misiji da otkrije misteriju njihovog nestanka.

4. "The Interestings" ("Zanimljivosti"), Meg Volicer: Roman prati grupu tinejdžera koji se upoznaju u letnjem kampu 1974. i tako održavaju prijateljstvo kroz takmičenja i odrastanje.

5. "And the Mountains Echoed" ("A planine odjeknuše"), Haled Hoseini: Autor svetskih bestselera "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca" napisao je još jedno remek-delo, koje se kreće kroz rat, razdvajanje, rođenje, smrt, obmanu i ljubav. Ilustruje kako su akcije ljudi zavijene u dvosmislenosti.

6. "Eleanor & Park" ("Eleanor i Park"), Rejnbou Rauel: Roman o dvoje dece koji su se zaljubili u autobusu i priča o tome kako i odrasli mogu da vole.

7.  "Gulp" ("Gutljaj"), Meri Rouč: Radi se o zabavnom naučnom piscu, a ova knjiga govori o tome kako nas uzimanje hrane navodi da mislimo, da se smejemo...

8. "After Visiting Friends" ("Posle posete prijateljim"a), Majkl Hejni: Odvija se kao roman, ova publicistika prati život novinara koji otkriva nedoslednosti u čitulji svog oca, i dok će istina posle smrti biti otkivena, junaka očekuju veće istine, one koje će promeniti način na koji on gleda prošlost i sadašnjost.

9. "Tenth of December" ("Deseti decembar"), Džordž Saunders: Saundersova prva kolekcija kratkih priča za šest godina, uvodi njegovu ironiju, apsurd, dubinu i duhovit stil za armiju novih čitalaca.

10. "The Golem and the Jinni" ("Golem i Džini"), Helene Veker: Ovaj očaravajući debi je i dobro istraženi istorijski roman i spektakularan rad fantazije.

(Telegraf.rs/izbor: bizlife)

Teme