DIKIĆ: Nisam kriv, Veljović neprofesionalan i konfuzan!

- Za svoju smenu saznajem od Vas jer me direktor policije nije obavestio a nije mi se ni javio na telefonske pozive upućene danas. Da li je to profesionalan odnos u policiji? Nejasni su i bez osnova navodi direktora policije na današnjoj konferenciji da je "haos" u Žandarmeriji - navedeno u saopštenju komandanta Žandarmerije koje je dostavljeno našoj redakciji

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić oglasio se saopštenjem u kome je odbacio odgovornost za dvostruko ubistvo koje se dogodilo kod sela Rekovac, optuživši direktora policije Milorada Veljovića za neprofesionalizam.

- Za svoju smenu saznajem od Vas jer me direktor policije nije obavestio a nije mi se ni javio na telefonske pozive upućene danas. Da li je to profesionalan odnos u policiji? Povodom tragičnog događaja dvostrukog ubistva kod Rekovca dana 15.07.2013. godine, a za koje se sumnja da je izvršeno od strane pripadnika Žandarmerije Odreda u Kraljevu ovim putem izražavamo iskreno saučešće porodicama ubijenih mladića - stoji u saopštenju dostavljenom našoj redakciji u kome se dodaje i da je zajedničkim radom UKP i Žandarmerije jutros uhapšen osumnjičeni žandarm.

- U ovom teškom trenutku teško je govoriti o činjenicama jer su osobe ugljenisane i u toku je istraga koja će potvrditi okolnosti ovog nemilog događaja. Ali samo bih želeo da naglasim da je ovo delo ako istraga utvrdi odgovornost, izvršeno od pripadnika Žandarmerije koji je u trenutku vršenja dela bio van službe, što ne umanjuje njegovu odgovornost, jer Zakon se mora poštovati, ljudski život je neprikosnoven i zaštićen Zakonom i Ustavom - naveo je Dikić i naglasio da se njegova objektivna odgovornost kao Komandanta Žandarmerije u ovom slučaju ne može dovoditi u pitanje.

- Nejasni su i bez osnova navodi direktora policije na današnjoj konferenciji da je "haos" u Žandarmeriji. Žandarmerija je pod mojom komandom od 4 godine sve zadatke izvršavala vrlo uspešno i od direktora policije Veljovića sam ocenjivan najvišim ocenama rada. Nagrađivan sam svaki mesec i neznam pravi razlog mog razrešenja. Neću dozvoliti da neko pa bio to i direktor policije obezvređuje moje zasluge i profesionalan rad već 23 godina u policiji. A što se tiče samog tragičnog događaja dvostrukog ubistva kod Rekovca dana 15.07.2013. godine, a za koje se sumnja da je izvršeno od strane pripadnika Žandarmerije Odreda u Kraljevu, naglašavam da taj pripadnik ima svog komandanta u Kraljevu za koga je već napisan predlog za smenu zbog propusta u radu već godinu dana i predat direktoru a on ga je zaštitio - istakao je Dikić saopštenju.

(Telegraf.rs)