Džoana Rouling napisala krimi roman pod pseudonimom

Autorka knjiga o Hariju Poteru napisala je roman "The Cuckoo'' Calling" (Zov kukavice), koji govori o privatnom detektivu, bivšem ratnom veteranu koji istražuje smrt manekenke

Britanska književnica Džoana Rouling (JK Rowling), koja se proslavila serijalom o Hariju Poteru, priznala je danas da je pod pseudonimom napisala detektivski roman koji je kritika ocenila kao najboljom debitantskom krimi pričom u proteklih nekoliko godina.

Misteriju oko autora romana "The Cuckoo'' Calling" (Zov kukavice), o privatnom detektivu, bivšem ratnom veteranu, koji istražuje smrt manekenke, razotkrio je Sandej tajms.

Intrigiran kako je tako dobro konstruisano delo mogao da napiše jedan početnik, list je pošao u potragu za izvesnim Robertom Galbrajtom za kojeg je izdavač tvrdio da je autor romana.

Umesto do penzionisanog vojnog policajca Galbrajta, trag je vodio do iskusne književnice, najpoznatije po seriji romana o mladom čarobnjaku.

- Nadala sam se da će ova tajna potrajati malo duže", kazala je 47-godišnja Rouling, dodajući da je bilo tako "oslobađajuće iskustvo" kriti se iza Roberta Galbrajta..Bilo je predivno objaviti roman bez publiciteta i očekivanja, i pravo zadovoljstvo dobiti ođeke pod drugim imenom - navela je ona.

Roman koji se bavi politikom, narkomanijom, prostitucijom i samohranim roditeljima, prodat je u milionskom tiražu, ali je dobio prilično loše kritike.

(Telegraf.rs/Tanjug)