Maloletni lopov ubio vlasnika šume koji ga je zatekao u krađi!

Maloletni Bojan H. (17) iz Petrovca na Mlavi hicem iz pištolja ubio je Miloša Lazarevića (68) iz Kladurova, jer ga je ovaj zatekao u krađi njegove šume

Maloletni Bojan H. (17) iz Petrovca na Mlavi uhapšen je zbog sumnje da je jutros hicem iz pištolja ubio Miloša Lazarevića (68) iz Kladurova, jer ga je ovaj zatekao u krađi njegove šume.

Zbog sumnje da su zajedno sa ovim maloletnikom učestvovali u nezakonitoj seči drva, uhapšeni su i Ljubiša S. i Aleksandar S., obojica iz Petrovca.

- Do ovog zločina došlo je ubrzo nakon što je vlasnik šume, koja se nalazi na mestu zvanom "Dos" u ataru Kladurova, dobio dojavu da mu grupa kradljivaca seče i odnosi drva. Odmah nakon ove dojave, jutros oko šest sati, on je sa suprugom otišao na lice mesta, kako bi kradljivce sprečio u daljoj krađi - kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Na licu mesta, Miloš je zatekao trojicu kradljivaca, kojima je, nakon kraće svađe, zapretio da će ih prijaviti policiji. U tom trenutku, maloletni Bojan H. izvadio je pištolj i jednim hicem usmrtio Lazarevića, nakon čega je sa svojim saučesnicima pobegao u nepoznatom pravcu.

- Efikasnom akcijom policije, maloletnik je uhapšen nakon samo dva sata, kada je presečen put njegovom traktoru kojim se tog jutra dovezao u Lazarevićevu šumu radi krađe. U isto vreme, uhapšena su i dvojica njegovih saučesnika, koja su pronađena na području opštine Kučevo - saznajemo iz istrage.

Kako su nam rekli neki od građana Petrovca, juče ujutru gradskim ulicama projurila je kolona policijskih vozila pod sirenama, koja se dala u poteru za napadačima.

- Odmah smo znali da je došlo do nekog teškog zločina, jer nas je probudilo zavijanje policijskih sirena i škripa kočnica. Tek kasnije čuli smo da je izvršeno ubistvo u Kladurovu i da se policija iz skoro celog Braničevskog okruga dala u poteru za ubicama - kažu neki od očevidaca policijske potere.

Svi uhapšeni biće predati istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu, koji će odlučivati o njihovom pritvaranju.

(D. K.)