Najmanje 13 poginulih u granatiranju Damaska

Broj poginulih u delu Damaska koji se zove Kabun popeo se na 13, a među poginulima su tri civila i sedam pobunjenika, dok tri tela još nisu identifikovana

Najmanje 13 ljudi poginulo je u granatiranju dela Damaska koji se zove Kabun, gde su stotine porodica ostale zarobljene zbog toga što se vode žestoke borbe između vojske i pobunjenika, tvrdi nevladina organizacija.

Sirijska opservatorija za ljudska prava takođe je objavila da je u eksploziji bombe ispred policijske stanice u provinciji Damask poginuo nepoznati broj ljudi.

Broj poginulih u Kabunu popeo se na 13, navela je Opservatorija, navodeći da su među poginulima tri civila i sedam pobunjenika, a da tri tela još nisu identifikovana.

Opservatorija je ranije upozorila da su stotine porodica zarobljene u tom severoistočnom distriktu zbog žestokih borbi između vojnika i pobunjenika.

- U toku je opsada zato što su režimski snajperisti postavljeni na obodima Kabuna i zbog toga je svaki pokušaj odlaska otežan. Tu oblast, takođe, bombarduje vojska - navela je ta organizacija.

Opservatorija je rekla da tamo vlada velika nestašica hrane i da neke porodice nemaju čime da hrane decu.

Ta organizacija je izvestila da je više desetina ljudi, koji su držani u improvizovanom podzemnom pritvoru blizu jedne džamije u Kabunu, pobeglo kada su režimske snage koje su obezbeđivale to mesto napustile objekat da bi se pridružile borbama.

(Telegraf.rs / Tanjug)