U Nišu pivske gajbe vrednije od zlata!

Pre 20 godina Vladan Ignjanović je iznajmio pivske gajbe sa ambalažom koje su mu ukradene. Ignjatović je vlasnicima platio štetu ali posle nove tužbe sud je presudio da treba da plati 80 hiljada maraka

Vladan Ignjatović iz Niša već 13 godina sudskom presudom ostaje bez polovine svoje plate. On otplaćuje kaznu za iznajmljivanje 890 pivskih gajbi pre 20 godina, koje su mu ukradene. Presudom iz 1998. godine trebalo je da plati 80.000 maraka.

Pre 20 godina Vladan Ignjanović je iznajmio pivske gajbe sa ambalažom koje su mu ukradene. Ignjatović je vlasnicima platio štetu ali posle nove tužbe sud je presudio da treba da plati 80 hiljada maraka.

Za 890 iznajmljenih pivskih gajbi sa ambalažom, koje su ukradene posle šest meseci, Vladan Ignjatović je vlasnicima pre 20 godina platio oko pet i po hiljada maraka, što su oni i priznali na sudu.

Međutim, posle dve i po godine oni su ga tužili za korišćenje gajbica i posle krađe, iako takav ugovor nisu imali. Izvršna sudska presuda je bila odšteta od 80.000 maraka, a sada to sa kamatom iznosi skoro 150.000 evra.

Vladan ima 41 godinu i do sada je otplatio oko 40.000 evra. Kaže da se plaši da će zbog ove sudske greške dug morati da plaća i njegovo dvoje dece.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)