Festivalu koji okuplja najveće srpske slikare nedostaje 250.000 za likovnu koloniju!

Izložba pod imenom "Srpski umetnik = evropski umetnik" biće otvorena 17. jula u 20 časova u galeriji Paviljona Cvijeta Zuzorić, a traje do 31. jula. Organizatorima nedostaje 250.000 dinara za boje i platna, kako bi bila održana i likovna kolonija

Festival "Procvetaj" u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Srbije počinje 17. jula otvaranjem velike izložbe srpskih umetnika koji žive širom Evropske unije.

Izložba pod imenom "Srpski umetnik = evropski umetnik" biće otvorena u 20 časova u galeriji Paviljona Cvijeta Zuzorić, a traje do 31. jula, rekla je Valentina Macura, PR festival.

Na otvaranju izložbe i prvog dana festivala koncert će izvesti hor Muzičke omladine Srbije. Sam festival biće održan od 18. do 21. jula na platou ispred Paviljona.

Menadžer festivala Milan Grujić zahvalio se Beogradskoj tvrđavi, Gradskom Zelenilu i Zavodu za zaštitu spomenika što su dali saglasnosti i dozvole za održavanje festivala bez naplate predviđenih taksi i naglasio da festivalu nedostaje još 250.000 dinara, kako bi bila održana i likovna kolonija koja je predviđena programom.

- To je jedini deo veoma bogatog programa čije je održavanje pod znakom pitanja, jer nam nedostaje 250.000 dinara da kupimo boje i platna na kojima bi umetnici radili. Koristim ovu priliku da pozovem eventualne donatore ili sponzore da nam u tom smlislu pomognu – rekao je Grujić i pozvao zainteresovane da se jave ULUS-u.

(Telegraf.rs)