Ovo je sudija koja je pijanog političara koji je zgazio dete osudila na godinu i po zatvora! (FOTO)

- Braniću moju presudu pred Apelacionim sudom - kaže sudija Svetlana Tomić Jokić. Ministar pravde Nikola Selaković tvrdi da ne želi da se meša u odluke pravosudnih organa

Svetlana Tomić Jokić, sudija Višeg suda u Novom Sadu i predsedavajuća sudskog veća koje je osudilo Radosava Vujačića (62) na godinu i po dana zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo petnaestogodišnji Milan Lutovac iz Futoga, kaže za Telegraf da su prilikom donošenja ove odluke uzete u obzir sve olakšavajuće okolnosti, kao i to da će svoju presudu braniti pred Apelacionim sudom.

Vujačić, bivši zamenik generalnog direktora "Srbijagasa", osuđen je na zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće na Kamenjaru krajem avgusta 2010. On je vozeći automobil "audi a4″ neprilagođenom brzinom i sa 1,9 promila alkohola u krvi udario dečaka na biciklu, a od siline udarca on je na licu mesta poginuo.

Saobraćajni veštaci utvrdili su tada da se Vujačić u trenutku udesa kretao brzinom od 83 kilometra na čas, iako je na tom delu puta dozvoljena maksimalna brzina od 50 kilometara na čas.

Svetlana Tomić Jokić kaže da je u ovom slučaju pored zatvorske kazne izrečena i dvogodišnja zabrana upravljanja motornim vozilom?!

- Predmet i moja presuda dalje idu pred Apelacioni sud, kao višu instancu, na kojoj će se čitav postupak i moja odluka detaljno proveravati. Ja sam kao sudija u ovom postupku dužna da branim svoju odluku, a oni će o svemu doneti konačan sud - kaže sutkinja.

U Ministarstvu pravde kažu za Telegraf da nadležni ministar ne može i ne želi da komentariše presude sudija, jer je sudstvo u Srbiji nezavisno.

- Ministarstvo pravde i ministar Nikola Selaković ne treba da komentarišu presude sudija. Svaki komentar bio bi mešanje u rad nezavisnog srpskog sudstva - kažu u ovom Ministarstvu.

(Telegraf.rs)