BIDŽA NA METI IZNUĐIVAČA: Bivši zet mu pretio bombom, tražio 420.000 dinara!

- Nije prvi put da mi prete, pa svaku pretnju shvatam ozbiljno, naročito otkako mi je kuća zapaljena - kaže Dobrivoje Budimirović, i dodaje da nema pojma zašto mu bivši zet upućuje pretnje

Aleksandar T. (45) iz Svilajnca, njegovi rođaci Saša S. (50) i Zoran S. (51), obojica iz Aleksinca, i njihov prijatelj, penzionisani policijski inspektor Dragi J. (58), takođe iz ovog mesta, uhapšeni su zbog sumnje da su od nekadašnjeg gradonačelnika Svilajnca Dobrivoja Budimirovića pokušali da iznude 420.000 dinara!

Kako saznaje Telegraf.rs, sumnja se da je ideja o iznudi potekla od Aleksandra, koji je do pre pola godine bio oženjen Budimirovićevom ćerkom.

- Četvorica osumnjičenih okupila su se u jednoj aleksinačkoj kafani i odatle su počeli da pozivaju Budimirovića mobilnim telefonom i da mu upućuju ozbiljne pretnje. Govorili su mu da je mrtav, ukoliko im ne plati traženu sumu, jer mu je ispod auta postavljena bomba koja može u svakom trenutku da eksplodira. Oštećeni Budimirović nas je odmah obavestio, tako da smo samo sat vremena nakon prijave krivičnog dela, locirali izvršioce. I dalje su bili u istoj kafani i bezbrižno pili – kaže za naš portal izvor iz istrage.

Uhapšeni su odgovornost za pokušaj iznude prebacivali jedan na drugog, dok je osumnjičeni Aleksandar tvrdio da mu je namera bila da utera dug od bivšeg tasta.

- Naša je dužnost da svaku pretnju proverimo što smo uradili i u ovom slučaju. Protivdiverzantska jedinica je detaljno pregledala kuću i vozilo oštećenog, ali nije nađeno ništa sumnjivo - kažu naši sagovornici.

(D. K.)