NATO finansirao najsurovijeg ubicu iz Avganistana! (FOTO)

Nebi Geči je nemilosrdni ubica kog je policija Avganistana proglasila herojem, dok su Amerikanci u njemu videli potencijal i pomogli mu da ojača svoju paravojnu jedinicu

Nabi Geči je ubica kojeg Amerikanci veličaju, a Talibani ga se boje.  Njegove pristalice uzimaju velike namete lokalnom stanovništvu severnog Avganistana, koje ne sme da "ustane" protiv njih. NATO je u ovom "gospodaru rata" video čoveka sa potencijalom, zbog čega je i finansirao osnivanje paravojne jedinice.

Pre dve nedelje vojni komandant naredio je da napad na kuću punu Talibana u Severnom Avganistanu. Za ovaj posao odredio je nemilosrdnog ubicu Nabi Gečija. Nakon što su opkolili kuću Nabi je doneo svoje omiljeno oružje ruski bacač granata, velike razorne moći. Nabi na kuću nije ispalio jednu ili dve razorne granate, ispalio je bezmalo 123, potpuno sam. Iako bi ih trebalo ispaliti sa velike razdaljine on je pucao kao da koristi najobičniji pištolj sa mecima.

Raskomadana tela zasuta šrapnelima, ukočena i prekrivena paljevinom natovarena su u prtljažnik pik- apa i odnešena lokalnoj policiji na poklon.

Policija Avganistana proglasila ga je herojem pred kamerama nacionalnih TV stanica.

Karzaiju je preporučivano da infiltrira Nabijevu vojsku u policiju, jer bi ih na taj način učinio zavisnim od države.

Iako narod nije bio zadovoljan nametima Nabi je tvrdio da ga stanovništvo želi i da je on zbog toga tu.

- Ljudi su me zamolili da dođem i obezbedim sigurnost. Srećan sam što im služim, a ako sam uradio nešto loše neka mi se sudi, pa neka svedoče protiv mene - naveo je Nabi.

Nabijeva glava ucenjena je na 500.000 dolara, ali Talibani ga se toliko plaše da se niko još nije usudio da pokuša da izvrši atentat na njega.

(M. R.)