Vučić: Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare!

- Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare i da služe za socijalno napajanje, kao što je bilo do sada - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija pre kraja godine ući u proces reforme javnog sektora i javnih preduzeća.

On je na konferenciji "Srbija se okreće ekonomiji - odgovorno zajedno do izlaska iz krize" u beogradskom hotelu Hajat rekao da su reformu javnog sektora obećavali svi političari, ali da su svi lagali kada su govorili da neće biti partijskog upliva na javna preduzeća.

Vučić je istakao da će reforma javnog sektora i javnih preduzeća početi konkursom za izbor čelnika tih preduzeća i da onda predstoji stvarna reforma.

- Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare i da služe za socijalno napajanje, kao što je bilo do sada - rekao je Vučić i dodao da ta preduzeća moraju da se ponašaju tržišno.

Potpredsednik vlade je istakao da je Srbija ponosna na činjenicu što niko ne može da kaže da nije pouzdan partner i da nije radila ono što je dogovoreno.

(D. Z. / Beta)