MOND: Francuska špijunira svoje građane!

Nacionalna direkcija za spoljnu bezbednost špijunira kompletnu telekomunikaciju i elektromagnetske signale koje emituju Francuzi, a ulogu Snoudena je, u ovom slučaju, preuzeo dnevnik Mond

Nacionalna direkcija za spoljnu bezbednost špijunira kompletnu telekomunikaciju i elektromagnetske signale koje emituju Francuzi svojim elektronskim aparatima.

Tek što je obelodanjeno da su Amerikanci prisluškivali Evropljane, kao bomba je odjeknula vest da francuske vlasti, izgleda, špijuniraju sopstvene građane, i to naveliko Ironija je htela da su Francuzi samo nekoliko dana ranije od Amerikanaca zatražili zvanično objašnjenje u vezi s tim ko je koga i zašto prisluškivao, a sad su i sami na tapetu, pišu Novosti.

"Ulogu" Snoudena je, u ovom slučaju, preuzeo dnevnik Mond, koji je u svom izdanju od petka, izneo senzacionalnu vest o postojanju francuskog pandana američkom planu Prizma, odnosno "malog brata Velikog brata".

Prislušne stanice su raspoređene po čitavoj teritoriji Francuske i u njenim prekomorskim teritorijama, na dvadesetak tačaka, a „Mond“ donosi i preciznu šemu po gradovima. Prikupljene podatke ne koristi samo DGSE, već i šest ostalih obaveštajnih službi koje vode računa o unutrašnjem obaveštavanju, odbrani, carini.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)