Polovnjake u Srbiji nema ko da kupi!

Ne pomažu ni "specijalne akcije i popusti", plaćanje čak i odmora za dve osobe kupcima novih četvorotočkaša, jer jednostavno narod više nema para

Zbog sve lošijeg životnog standarda, prodaja automobila ide znatno lošije, pišu Novosti.

Ne traže se ni nova, niti polovna vozila. U prvih pet meseci ove godine prodato je svega 9.415 vozila.

Ne pomažu ni "specijalne akcije i popusti", plaćanje čak i odmora za dve osobe kupcima novih četvorotočkaša, jer jednostavno narod više nema para. Ne pomažu mnogo ni sve povoljniji auto-krediti zbog bojazni potencijalnih kupaca od gubitka radnog mesta.

- Rezultati prodaje u maju su ravni katastrofi - kaže Miloš Petrović predsednik Srpske asocijacije uvoznika automobila.

Prodato je samo 2.391 novo vozilo. Od tog broja 2.224 su putnički automobili, a 167 su laka komercijalna i dostavna vozila, što je još porazniji podatak po našu privredu.

Petrović objašnjava i da je kragujevačka fabrika FAS prodala 413 vozila "500 L" što lošu krvnu sliku ostalih uvoznika čini još alarmantnijom.

- Počela su otpuštanja radnika i u kompanijama u dilerskim mrežama u kojim je to do skoro bilo nezamislivo - kaže Petrović.

U poređenju sa prošlom mesecom pad prodaje od 70 vozila se i ne čini ogromnim, a u odnosu na isti mesec prošle godine je čak prodato i nešto više vozila, ali podsećanje na maj 2008. kada je kriza i počela, pokazuje pad od skoro 40 odsto.

Da se kriza najbrže prolazi ako ste zavaljeni u udobnim sedištima limuzina, zna i ovdašnja bogata klijentela, koja u auto-salone ne ulazi da bi samo uživala u čarima lepih hostesa, kao većina srpskog (muškog) stanovništva.

- Audi" je prodao oko 50, BMV 40, a i "Mercedes" je tu negde - kaže prvi čovek Srpske asocijacije uvoznika automobila.

(Telegraf.rs Izvor: Novosti))