Iako škole prokišnjavaju, nastava počinje u ponedeljak

Lokalne samouprave odlučile su da osnovne i srednje škole, nakon dvonedeljnog produženog raspusta, od 20. februara nastave sa časovima. Osim vode, veliki problem su zavejani putevi do nekih škola u planinskim selima

Nakon produženog raspusta, zbog vanredne situacije i štednje energenata, đaci u osnovnim i srednjim školama kreću na časove u ponedeljak, 20. februara. Prema saopštenjima iz lokalnih samouprava, veliki broj škola ima problema sa vodom koja kroz zidove i plafone ulazi u učionice. Ipak, nadležni smatraju da nastava treba da počne, makar je držali i u fiskulturnim salama i bibliotekama. Jedini đaci koji možda ne nastave sa školom u ponedeljak su oni koji pohađaju isturena odeljenja škola u pojedinim planinskim selima.

On je kazao da u četiri škole u Nišu prokišnjavaju krovovi, ali da to neće uticati na odlaganje nastave u njima.

Na području Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje u ponedeljak počinje nastava u svim osnovnim i srednjim školama. Ipak, zbog zavejanih puteva, početak nastave je pod znakom pitanja u isturenim odeljenjima u planinskim selima Bzovik na području Kraljeva i Plešin na području Raške, naveo je načelnik Školske uprave Žarko Milosavljević.

On je istakao da su štabovi za vanredne situacije u ova dva grada doneli odluku da se tokom vikenda intenzivira čišćenje puteva ka školama, pa je zato moguće da i u ove dve škole nastava počne u ponedeljak ili utorak.

(M.Stojanović)