PREPORUKA IZ VULKANA: Ko se krije iza misterioznih ubistava u Starom Rimu? (FOTO)

U uzbudljivom istorijskom trileru Erika Valca zaplet se vrti oko ubistva Madalene Nere, rimske bludnice i ljubavnice najvažnijeg čoveka u Rimu

Izdavačka kuća "Vulkan"  ove nedelje predlaže raskošni istorijski triler Erika Valca "Rimski pečat", smešten u Rim 1552. godine.

Zaplet se vrti oko Madalene Nere, imena koje izaziva radoznalost, zavist, prezir ili neizmerno duboku mržnju. Ova rimska bludnica i ljubavnica najvažnijeg čoveka u Rimu brutalno je ubijena.

Sveti otac zaklinje se da će pronaći ubicu i poverava istragu lukavom jezuitu Sandru Karisimiju. Tragovi vode do Madaleninih komplikovanih odnosa s visokim zvaničnicima Vatikana, moćnim političarima i zvučnim imenima, pripadnicima najbogatijih i najmoćnijih porodica u Rimu.

Međutim, sasvim neočekivano, ubica ponovo napada! Ovog puta žrtva je mladi dominikanac koji je Sandru poverio tajnu o noći Madaleninog ubistva. Poput vetra koji rasteruje oblake, laži i prevare, Sandro će pokušati da rasplete zamršeno klupko ljubavi, izdaje i zabranjenih strasti - i dođe do istine, koju će skupo platiti.

Raskoš i beda prepliću se u gradu u kojem dominira apsolutna moć Crkve i u kojem i konkubina Božjeg zastupnika na zemlji može da postane kraljica Rima.

(Telegraf.rs)