NETANJAHU: Povrediću svakog ko povredi nas!

- Hamas nema nameru da se pomiri s jevrejskim prisustvom u Izraelu, tako da je potrebno da se vratimo u Gazu i sprovedemo pomno čišćenje - dodao je Liberman, vođa nacionalističke partije Izrael naš dom, najavljujući ponovnu okupaciju Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je danas Palestince u pojasu Gaze da će Izrael nastaviti vojne akcije protiv onih koji ispaljuju rakete na južnu izraelsku teritoriju. On je to rekao nakon što je šest raketa ispaljeno prošle noći iz Gaze na jug Izraela, što je izazvalo odmazdu - izraelske vazdušne udare na više meta. U nekim ranijim izveštajima navedeno je da su ispaljene četiri rakete, od kojih je dve presreo raketni štit.

Portparol izraelske vojske rekao je da iako Islamski džihad "stoji" iza napada, Izrael i dalje smatra Hamas odgovornim za sve napade koji potiču iz Gaze.

- Juče su rakete ispaljene protiv naših zajednica i odmah smo odgovorili. Moja politika je da povredim svakoga ko pokušava da povredi nas - kazao je premijer.

- Pretnje neće oslabiti odlučnost palestinskog naroda. Ispunjavamo odgovornost da održimo bezbednost - rekao je on na konferenciji za novinare.

(Telegraf.rs)