Radnica testove iznela u grudnjaku

Radnica "Službenog glasnika" Zorica M. je testove za malu maturu stavljala u brushalter i na taj način je uspela da ih neopaženo iznese iz štamparije

Zorica M. radnica štamparije "Službeni glasnik", uhapšena je zbog sumnje da je iznela komplet originalnog testa iz srpskog jezika i matematike za polaganje male mature, potvrdio je juče ministar policije Ivica Dačić.

- Zorica M. je godinama bila zaposlena u "Službenom glasniku", u kojem su se štampali maturski testovi. Na to mesto došla je u vreme dok je na čelu države bila Demokratska stranka. Tokom svog službovanja otkrila je da jedna prostorija u štampariji nije obezbeđena kamerama za video- nadzor - kaže izvor "Kurira".

Zorica M. je kako se pretpostavlja testove ukrala između 5. i 12. juna.

- Kad bi testovi stigli u štampariju, Zorica M. je govorila da su škart. Potom je uzimala po primerak svakog testa i odnosila ga u prostoriju koja nije bila pokrivena kamerama. Tamo bi testove za malu maturu stavljala u brushalter i na taj način je uspela da ih neopaženo iznese iz štamparije - kaže izvor.

Zorica M. je ukradene testove prodavala u više škola na teritoriji opštine Palilula, a izvor tvrdi da je na saslušanju priznala krivično delo koje joj se stavlja na teret. 

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)